Geboortedatum

:

Maandag 20 oktober 1980

Geboorteplaats

:

Purmerend

Beroep

:

Marinier

Overleden te

:

Deh Reshan, Uruzgan, Afghanistan

Overlijdensdatum

:

Zaterdag 17 april 2010

Leeftijd

:

29 jaar

Begraafplaats

:

Nieuwe Algemene Begraafplaats Purmerend

 

Op zaterdagmiddag 17 april 2010 is de 29-jarige korporaal van de mariniers Jeroen Houweling [Militaire rang van KplMarnsAlg 1 Marnsbat bij het onderdeel KM. Vredesmacht Afghanistan] bij een aanslag met een geïmproviseerd explosief om het leven gekomen.

Bij deze aanslag verloor ook de 23-jarige marinier Marc Harders het leven. Eén andere militair werd ernstig gewond.

De lichamen van de gesneuvelde militairen zijn naar Nederland overgebracht. Het lichaam van korporaal Houweling is in Nederland gecremeerd. Zijn asresten zijn bijgezet op de Nieuwe gemeentelijke begraafplaats in Purmerend. Marinier Harders is begraven op de gemeentelijke begraafplaats in Westerbork.

Beide graven zijn ingericht en worden onderhouden door de Oorlogsgravenstichting.

De aanslag vond plaats omstreeks 15.00 uur lokale tijd (12.30 uur Nederlandse tijd) ongeveer 11 kilometer ten noorden van Kamp Holland, in de omgeving van de vooruitgeschoven militaire post Tabar in het Deh Rafshangebied. Korporaal Houweling en marinier Harders maakten deel uit van de Battlegroup van de Taskforce Uruzgan. Op het moment van de aanslag nam de Battlegroup deel aan een grotere operatie om de veiligheid in het Deh Rafshangebied te versterken. De militairen waren bezig met het opsporen van zogenoemde IED's, geïmproviseerde explosieven. Bij die operatie zijn ook Afghaanse eenheden betrokken.

Tijdens de Uruzgan-missie in Afghanistan waaraan Nederland van 2006 tot medio 2011 deelnam, zijn 25 Nederlandse militairen om het leven gekomen.

Informatie gevraagd

Heeft u meer informatie over Jeroen Michiel Houweling, zoals verhalen, feiten, foto’s documenten, etc.?

Wij hopen dat u dit met ons en onze bezoekers wilt delen. Zo worden heden en verleden op een meer persoonlijke manier steeds dichter bij elkaar gebracht. U kunt via onze site direct uw gegevens aanleveren cq ons helpen de informatie te verbeteren.

Bij voorbaat dank, namens het 4 en 5 mei comité