Comité

Comité

In het jaar 2015 werd in Purmerend opnieuw een comité 4-5 mei opgericht. De 70- jarige herdenking van de bevrijding was aanleiding om te bezien of de aanpak van de laatste jaren ook in de toekomst het meest passend is. 

Met de komst van dit nieuw comité is de verantwoordelijkheid voor de organisatie overgedragen. Wel zal de gemeente blijvend medewerking aan de organisatie van het officiële programma verlenen. Vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke organisaties nemen aan het comité deel.

Het gaat hierbij om :

  • 't Gilde Purmerend en omstreken vertegenwoordigd door Dick Blokker [voorzitter bestuur],
  • Vereniging Historisch Purmerend vertegenwoordigd door Wil Rijswijk [1e secretaris],
  • Stichting Marktstad Purmerend vertegenwoordigd door Kees Oudewortel [penningmeester],
  • Purmerends Museum vertegenwoordigd door Dick Wijers [bestuurslid],
  • Gemeente Purmerend vertegenwoordigd door Daphne van Huizen [adviseur comité].


Zij zullen allen hun medewerking verlenen.

De doelstelling van het 4 en 5 mei comité is als volgt :

Verankering in de Purmerendse samenleving van een blijvend eerbetoon aan hen die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog hun leven voor de vrijheid hebben gegeven. Jonge mensen van nu laten inzien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dit doen we door ze bewust te maken van de begrippen vrijheid, vrede, gerechtigheid en wat dat betekent als je zelf gediscrimineerd wordt. Het 4 en 5 mei comité is altijd op zoek naar informatie, materiaal en feiten over personen en gebeurtenissen. Bent/Kent u iemand die ons daarbij kan/wil helpen, neem dan contact met ons op. Gebruik hiervoor het contactformulier of stuur een e- mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.